Hol tart Ön a leszokás folyamatában?

A dohányzásról való leszokás egy olyan folyamat, mely szakaszokra bontható. A viselkedésváltozás szakaszainak megismerése segítheti Önt abban, hogy beazonosítsa éppen hol is tart a leszokás folyamatában, menyire szilárd az elhatározása a dohányzás abbahagyására, és mit tehet, hogy közelebb jusson a végleges füstmentesség céljához.

    →Amennyiben Ön egyáltalán nem érzi szükségességét a leszokásnak vagy nem gondolja komolyan, hogy az elkövetkező 6 hónapban leteszi a cigarettát, úgy Ön a töprengés előtti szakaszban van.
Ha szeretne többet tudni a dohányzásról való leszokás töprengés előtti időszakáról, kattintson ide:A töprengés előtti szakasz

→Ha már eljutott odáig, hogy felismeri a leszokás szükségességét, és komolyan elgondolkodik azon, hogy az elkövetkezendő 6 hónapban megpróbálkozik vele, akkor Ön a töprengés szakaszában van éppen.
Ha szeretne többet tudni a dohányzásról való leszokás töprengés szakaszáról és ezen szakasz főbb ajánlásairól, kattintson ide:A töprengés szakasza

→Ha Ön komolyan gondolja, hogy az elkövetkező 30 napban leszokik a dohányzásról és már apróbb próbálkozásai is vannak, akkor Ön már az előkészület fázisában van.
Részletekért kérjük, hogy kattintson ide: Az előkészület szakasza

→Ha Ön már elnyomta az utolsó szál cigarettáját és a leszokás első 6 hónapján belül tart, akkor a cselekvés szakaszában van.
Ha szeretne többet tudni ezen szakaszról és arról, hogy ilyenkor mi segíthet, akkor kérjük, hogy kattintson ide: A cselekvés szakasza

→Ha már több mint hat hónapja nem dohányzik, akkor Ön a fenntartás időszakában jár.
Részletekért kérjük, hogy kattintson ide: A fenntartás szakasza